Ervaring van Taalarsenaal

Begrijpelijke taal, daar is volop behoefte aan. Dat zie je in de coronacrisis heel duidelijk. Het blijkt ook maar weer eens dat helder schrijven écht een vak is. Taalarsenaal helpt je! Kun je ook hulp gebruiken bij jouw tekst of communicatieproject? Laat het weten!

Wervend magazine

Hoewel er aan de Universiteit Leiden bijna 30.000 studenten studeren, moeten ieder jaar opnieuw scholieren warm worden gemaakt. Taalarsenaal is voor het tweede jaar op rij verantwoordelijk voor magazine KIES: boordevol interviews met (oud-)studenten, studiekeuzetips en leuke weetjes over de stad.

Heldere website

In Groningen opende onlangs een nieuwe ggz-instelling. Taalarsenaal schreef in heldere taal voor de website en een brochure wat ADHD City kan betekenen voor cliënten. In opdracht van grafisch ontwerper Nynke Visser (Designdays), die de corporate stijl ontwikkelde. 

Inspirerende interviews

Bij de 2000 BDO-professionals in Nederland valt vier keer per jaar een personeelsmagazine op de mat. Taalarsenaal schrijft daarvoor inspirerende interviews. In de afgelopen edities onder meer met de sterrenkok van restaurant Basiliek, de CFO van fonQ en de Raad van Bestuur van BDO. De uitnodigende vormgeving wordt verzorgd door wijstudio.

Bewogen levensverhaal

Een oudere dame vroeg aan Taalarsenaal om haar levensverhaal op papier te zetten. Bewogen gesprekken over leerzame lessen, een duik in de geschiedenis. Wat een prachtig avontuur!

Krachtige webteksten

Welisa maakt je organisatie beter en slimmer met Salesforce. Taalarsenaal beschreef dat in krachtige webteksten voor welisa.nl en interviewt regelmatig Welisa’s klanten over hun ervaringen. Zij zijn dik tevreden over Welisa. En Welisa over Taalarsenaal.

Complete middelenmix

Smart Industry-specialist IJssel bedenkt innovatieve oplossingen voor de maakindustrie. Taalarsenaal schreef het jaarverslag, het relatiemagazine en het personeelsblad om al die slimmigheden op een aanstekelijke manier door te vertellen.

Pensioencommunicatie

APG verzorgt het pensioen voor 4,5 miljoen Nederlanders. Daar komt heel wat communicatie bij kijken en Taalarsenaal helpt een handje. Bijvoorbeeld met de eindredactie van het pensioenmagazine voor medisch specialisten en diverse jaarverslagen van pensioenfondsen.

Online jaarverslag

Natuurorganisatie IUCN NL heeft een prachtige missie: een rechtvaardige wereld waarin natuur wordt gewaardeerd en beschermd. Taalarsenaal verzorgde de projectcoördinatie en redactie van het online jaarverslag